top of page

Kuntan hoito

Kunttapiha on hyvin helppohoitoinen ratkaisu.

Kunttaa ei nimittäin tarvitse leikata, ilmata, lannoittaa tai kalkita.

Kuntalle riittää että kastelet sitä ensimmäisen kesän ajan, jonka jälkeen se on huoltovapaa. 

Lue alta ohjeet, joiden avulla onnistut kunttapihan perustamisessa.

Kuntan hoito

Kunttapiha on helppohoitoinen ratkaisu

Kunttapiha on hyvin helppohoitoinen ratkaisu kun pohjatyöt on tehty oikein. Voit lukea ohjeet kuntan pohjatöihin täältä: Kuntan pohjatyöohje

Kuntta vaatii alkuun vain runsasta kastelua, että se pääsee juurtumaan. Varsinkin ensimmäisten viikkojen ja kuivien hellekausien aikana on kuntan riittävä kastelu tärkeää.

Keväällä asennetuissa kohteissa tulee kuntan kastelusta huolehtia ensimmäisen kesän ajan. Syksyllä asennetuissa kohteissa tulee riittävästä kastelusta huolehtia puolestaan vielä seuraava alkukesä.

 

Tämän jälkeen kunttapiha on huoltovapaa.

Mistä tietää että kunttaa on kastellut riittävästi?

Tiedät että kuntta on saanut tarpeeksi vettä, kun se on selkeästi pohjaa myöten märkää. Kuntan alla olevan hiekan tulisi tuntua myös kostealta.

 

Kuntan juurikerroksen pitää pysyä kosteana ensimmäisen kesän ajan, eikä sitä saa päästä kuivumaan.

 

Helpoiten testaat tämän työntämällä sormen kuntan läpi tai kokeilemalla kosteuden kuntan saumakohdista. Tätä kannattaa tehdä ahkerasti

 

Kuntan kastelun tarpeeseen vaikuttaa käytetty palakoko ja sää. Mitä pienempinä paloina kuntta on asennettu, sitä enemmän se vaatii kastelua.

 

Lisäksi kuivalla ja lämpimällä kelillä tulee kunttaa kastella reilummin. Helteillä kunttaa pitää kastella yleensä päivittäin.

 

Sateisilla keleillä luonto kuitenkin huolehtii riittävästä kastelusta puolestasi.

Muuta huomioitavaa:

- Kuntta tulee kastella läpimäräksi heti asennuksen jälkeen. Kunttaa ei voi käytännössä kastella liikaa, joten reilu kastelu on suositeltua!

- Kunttaa saa kastella vain makealla vedellä (ethän siis käytä merivettä).

- Mikäli kuntta on suorassa auringonpaisteessa, vaatii se erityisen runsasta kastelua kesäisin. Sadettimen avulla saat kasteltua kunttaa riittävästi.

- Sadetin on muutenkin näppärä apuväline kuntan kasteluun. Sen avulla varmistat, että kuntta saa riittävästi vettä. Nykyisin on mahdollista hyödyntää myös kosteusantureita, jotka huolehtivat riittävästä kastelusta automaattisesti. Tämä on oiva apu varsinkin kesäasunnoille!

 

- Mikäli kunttaan ilmestyisi rikkaruohon alkuja, on suositeltavaa kitkeä ne pois mahdollisimman nopeasti. Näin varmistat, että rikkaruohot eivät saa jalansijaa kuntan seassa
 

Haluaisitko helppohoitoisen ja upean pihamaan?

Kunttapihan omistajana vältyt jatkuvalta nurmikon leikkaamiselta ja pihan hoidolta.

Näin sinulle jää enemmän aikaa kesästä nauttimiseen!

Ja mikä parasta, pihasi näyttää aina

todella hyvälle.

Kysy tarjous kunttapihasta ja jätä piha murheesi eiliseen!

kaunis kunttapiha
bottom of page